Nov 17, 2010

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

Siapa pernah pergi Paris? Angkat ibu jari tunjuk tanda 'baguss'.Ku pun ada jugalah angan-angan nak pergi Paris tapi dah 25 tahun hidup pun nak pergi overseapun tak kesampaian.Paling-palingpun Singapore sahaja. Apaalah sangat. Dah la pergi naik bas. hoho..
Langsung tak feeling you.

Pernah tak dapat hadiah daripada Paris? Pernah? Alaa..bestnya. Saya tak pernahpun.Sob..sob..
Bila di tag oleh Syuhada untuk join GA from Paris ini terus rasa macam nak lompat katak. Itu belum menang lagi.Kalau memang lagilah lompat galah agaknya.


GA from Paris ini dianjurkan oleh Nadia & Farah ....
Diorang ini bergabung tenaga untuk buat Giveaway menarik ni. Farah yang tengah dok di Paris akan beli barang baik punya dan post kepada Nadia untuk dijadikan hadiah. Woohoo..teruja tak? Tentulah teruja!

Tadi masa uyar blog diorang komen dah 354. Mesti paling-paling pun 300 orang dah join. Wuhuu..ada chance ke saya nak menang ni?Pepun tahniah to you all berdua sebab berjaya attract begitu ramai penyertaan. Tabik spring toink toink lah.


'Eiffel Tower Giveaway'


Korang nak join juga ke? ok klik sahaja SINI...

Saya nak tag sape eh?

  1. saya_aRief
  2. neon
  3. nina


Tarikh Tutup pada 20.11.2010, 12.00 PM....

KONTEST MENAMBAT HATI saya_aRief

Salam..
Hari raya ini rasa nak join contest pula
So, sekarang ini saya nak join contest yang baru je direlease oleh saya_aRief ni.












Cara nak join mudah sahaja iaitu kena buat satu entry ala-ala review blog beliau. Nak puji boleh nak kutukpun boleh tapi jujur la kan. Ikhlas dari hati katanya.

Komen pasal saya_arief ni secara peribadi saya memang tak kenal dia sebab tak pernah jumpa. Hanya kenal di alam blog sahaja. Tapi dia ini memang blogger yang rajin update dan rajin blogwalk. Rasa macam pernah dalam satu masa itu hari-hari entry saya dia komen. Kira peramah lah kan dia ini.

Komen pasal blog dia pula yang saya nampaklah kan layout ok dah. Tulisanpun ok la nampak terang dan jelas gitu. Cuma ada 1 benda je kot. Since follower blog dia dah ramai, saya rasa better dia pindahlah widget follower tu ke sidebar atas since benda tu boleh jadi daya penarik orang terjah blog anda..Widget Pengkomen tegar tupun sama pindahlah ke sidebar ye sebab tu dah macam backlink appreciation anda kepada orang yang rajin terjah n komen di blog anda. Pastu otai-otai selalu je tekankan yang widget post2 penting. Better letaklah dan kalau rasa semak sangat pilih yang dropdown menu punya widget.

Itu hanya komen peribadi saya. Harap mampu nak menambat hati saya_aRief sebab hadiahnya lumayan gitu. RM50 cash tu. Tarikh tutup penyertaan 23/Nov/2010. Siapa mahu bolehlah terjah blog dia ok!
ataupun klik sahaja link di bawah ini;

KONTEST MENAMBAT HATI saya_aRief

Viwy Gurlish GiveAway!

Semalam masa lepak-lepak blogwalking membersihkan shoutbox, dapat satu shout from Syu yang gila contest. Dua tiga hari ni saya tengok update di entry dia banyak announcement pasal kemenangan beliau. Hoho..jeles tapi dah malas tu malas la juga. Dia tag saya untuk join giveaway. Agak menarik dan agak mudah. So, free-free ni better cuba sahaja kan.
Photobucket
Tu dia…Viwy Gurlish punya Giveaway rupanya. Syarat-syaratnya mudah je ok.;
  1. follow blog dia.
  2. buat entry spesel sempena giveaway ini dan tinggal permalink post kita ni di ENTRY DIA.
  3. Letak banner di SIDEBAR BLOG.
  4. Tag 2 rakan.
Senang sahaja kan. Hadiahnya[un best.Handbaggg!!!


Photobucket
Due date 26/11/2010. Adalah dalam 9 hari lagik.
Saya tag orang ini;
  1. Nina
  2. Azzey

Jun 21, 2010

KhairunShop Giveaway

image

4 syarat saje...
1) be KhairunShop follower --> udah..
2) Post about this Giveaway on your blog and and link this post --> udah juga..
3) Add link http://khairunshop.blogspot.com on your blog list -->udah juga..
4) Leave your link comment on the post and choose ONLY 1 PACK (CRAFTER PACK or CRAFT LOVER PACK) --> pilih Craft Lover Pack

CRAFTER PACK:
- 4 design grosgrain ribbon (0.5 meter/each)
- 2 pcs headband
- 5 pcs split rings
- 5 pcs 2.3 cm round back pins
- 5 pcs 2.0cm brooch pin
- 5 pcs 4.5cm alligator clips
- 5 pcs white tiny alligator clips
- 2 sets 4.5cm snap clips and covers
- 20++ assorted colors and shape buttons

CRAFT LOVER PACK :
- flower headband (yellow red)
- pink rabbit hp charm
- white head rabbit hp charm
- blue face coin pouch
- blue monster bookmark
- 10pcs flower snap clip
- 2pcs duck (glow in the dark)

Akan tamat pada 02/Jul/2010

Jom join, sonang ajo..=)

May 18, 2010

Farrihin's 2nd Birthday Giveaway

Jalan2 cari giveaway jumpa giveaway ni.
Senang sangat cara nak join.
meh join meh..


Farrihin's 2nd Birthday Giveaway
di buat oleh
Afidah Arif
giveaway ni tutup 31 May 2010

for more info , klik aje pada banner atau HERE

iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY

Berjalan-jalan jumpa giveaway mudah ni.
Jom join jom..
Ada 2 kategori tapi saya masuk kategori 2.


Giveaway ni di buat oleh
chugie
closing date 22 may 2010 ini

untuk lebih details,
click HERE

May 16, 2010

“Sofia & Emak Birthday's Giveaway”




“Sofia & Emak Birthday's Giveaway”
by
emak sofia

syarat2nya..

--> sudah.

2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajuk “Sofia & Emak Birthday's Giveaway
--> nilah entrynya.

3. Tepek banner giveaway ini kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!
-->orait.

4. Tinggalkan link entry kat bahagian comment entry ni untuk Emak Sofia datang wat kunjungan ye. Kalau tinggal kat chatbox atau entry lain, Emak Sofia tak akan terima tau…
-->orait.

closing 20 may 2010


details pasal contest boleh
click HERE

May 11, 2010

MY WISH GIVEAWAY-503020

Berjalan-jalan cari pasal jumpa ini.
Giveaway mudah.
Nama giveaway ni..
MY WISH GIVEAWAY::503020
oleh
yantzyeem
end of 30/may/2010
dan
sponsored by
SINAR PRINTING



syarat2 WAJIB standard kena buat ialah::
:: Jadik Followers aku lor...http://narizan.blogspot.com -dah
:: Wajib tepek Badge MY WISH GIVEAWAY::503020 dan badge sponsor iaitu SINAR PRINTING di side bar blog korang -dah
:: Wajib masuk kan blog nie dlm bloglist korang...-dah
:: dah wat entry...letakkan kan link entry korang dan tinggalkan komen di entry ini...nnti senang aku nak terjah...-dah

dan last..
wishlist saya

blaus labuh lengan panjang bernilai RM50
@
sling bag kain bernilai RM30
@
novel melayu bernilai RM20

May 10, 2010

sararisa-craft giveaway kembali!!!

Jalan2 di blog sararisa tadi.
Rupanya dia ada buat giveaway.
Apa lagi sepantas kilat ku joinkan diri.
haha~

http://2.bp.blogspot.com/_kO7irV6c9e0/S-dthifeU5I/AAAAAAAAEUw/gl1JM2JrDfo/s1600/Picture+007.jpg

antara syarat2 nya ialah:

~ add blog sararisa-craft ke dlm blog list anda dan jadilah follower ->udah~
~ copy gambar diatas,buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft -> udah~
~ tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entry ini sahaja. -> check~
~ tarikh tutup contest ini ialah 18 MAY 2010 pada pukul 8mlm -> sempat sgt~

May 8, 2010

REDCOMEL GIVEAWAY

Tadi jalan2 di MALAYSIA Giveaway, jumpa 1 contest mudah ni.
Kak RedComel buat giveaway sempena dengan birthday Ghaus.
Hadiahnya best sesangat.. :D
ada empat hadiah dalam give away ni

1. pearl bracelet( original pearl)
2. 1 box milk mask ( 4 pcs)
3. 1 bottle of cheery blossom mist
4. bag organizer( cantikkan? :D ini contoh bag organizer yang telah di isi barang2.. )

Jemput teman-teman join give away ni ye..
Apa yang perlu teman-teman buat ialah

1. Jemput jadi follower blog ini ( jika belum) -> sudah
2. Just cerita pasal giveaway ni pada blog masing-masing -> sudah
3. Jangan lupa letak website link ini di blog anda ye.. -> sudah di banner dan juga di bawah ni.

http://www.redcomelmall.com/~ beauty & wellness shop
http://redcomel.blogspot.com/~ the blog of the Comotz

dan jangan lupa tinggalkan komen di post contest supaya senang nak buat cabutan ya. -> orait
Dan jika ada akaun facebook, jemput ke pages REDCOMELMALL, click the like button dan
minta tolong invite kawan-kawan. -> x jumpa la page facebook ni.

Jika anda ada akaun Facebook, dan telah menginvite semua teman2 ke pages REDCOMELMALL, sila tinggalkan komen di wall REDCOMELMALL, supaya senang cabutan nama dibuat. -> x jumpa

Jika anda membuat post di blog dan juga telah menginvite semua teman2 di facebook, ini telah melayakkan anda mempunyai 2 nama untuk give away ini. -> satupun jadilah

Oh senang sahaja untuk menyertainya.. :) ( dah macam bunyi peraduan gores dan menang je.. haha)-> senang2

berlangsung selama 2 minggu.. so ENJOYZ! :D
Due on 11/5/2010 -> sempat

settle~

Apr 13, 2010

cabutan bertuah versi tak ada perasaan


KuPunyaHidup aka Tak ada perasaan telah mengumumkan utk mengadakan cabutan bertuah.
sesapa yang berminat buleh daftarkan diri
dengan cara:
  1. korang juz sebarkan ttg cabutan bertuah ni kat post korang. xyah pjg2. juz tempek kan banner tu kt post dan side bar dan linkkan ke alamat blog dia okeh tu jer. -> dah
  2. lepas da postkan, tinggalkan link anda kat blog dia. sng nnt dia nak terjah. -> dah
cabutan bertuah ni akan berakhir pada 2 Mei 2010
pemenang bertuah tempat petama, kedua, ketiga dan keempat akan dipilih
kita tengok siapa yang kenaa.............

Kalau berminat, klik banner k..=)

Apr 11, 2010

Giveaway from HandMade

Tadi jalan2 blogwalking sampai kat blog ini..

http://ilovehandmadestuff.blogspot.com/


Apa yang bestnye blog ini?
Dia ada buat giveaway.
Hadiahnyapun amat best sebab ada her handmade craft yang cute.

so syarat2nya mudah sahaja katanya,

1. kalau you all ada blog , sila la follow blog dia . and then post entry psl this giveaway then email to her ur blog link okay ? -> sudah

2.kalau you all ada email sahaja tak ada blog , blh join jugakkk :) you all tinggalkan dekat my shoutbox ye :D and then emailkan kat i psl ur penyertaan :) -> saya pilih via blog

hadiah die , :)
Details hadiah ialah
  1. roxy keychain
  2. coklat cadbury zip
  3. coklat toblerone
  4. ribbon
  5. satu keychain nama you all :D (limit to five alphabets )

hope you guys join la ye :D
her email : daniera_tgc@yahoo.ca

pemenang die akan umumkan pada selewat-lewatnya 3hb mei 2010 :D oh ya , hanya satu pemenang bertuah sahaja :) ->muka penuh harapan menang

lupa lak : tarikh tutup katanya hujung bulan ini.=) -> sempat lagi.

Apr 7, 2010

Excited bila Giveaway from Cik Fa sampai~

Saya dapat dah hadiah from Cik Fa..
Alhamdulillah.
Comel sangat hadiahnya.
Nak tengok bolehlah ke SINI

Minggu lepas Cik Fa ada singgah blog bagitahu minta inform dia bila hadiah dah diterima di SINUN.
Nanti saya nak pi jengah blog dia lah..

Thanks yerp Cik Fa.
Lain kali buat giveaway lagi ye..=)

Apr 6, 2010

Mama Damia's Giveaway

Tadi dapat jemputan khas daripada Mama Damia aka kak Ayu Idris yang berhajat nak buat giveaway untuk auntie/uncle/kakak/abang yang datang berkunjung kat blog beliau...

Tajuk giveawaynya seperti di banner ni lah..

Inilah saya,baby Damia...comel tak??

Macam biasa ada syarat2 la kan perlu dipenuhi. So check it out.

1. Jadi follower blog Mama ni
-> dah

2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajuk Mama Damia's Giveaway
->dah

3. Tepek gambar Damia yang tomei tu kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!
-> dah jugak

4. Tinggalkan link entry auntie/uncle/kakak/abang kat bahagian comment entry ni. Kalau tinggal kat chatbox atau entry lain, Mama tak akan terima
-> check kotak komen ye damia

Senang aje kan?? Tarikh tutup giveaway ni ialah pada

22 APRIL 2010
jam 3.00 ptG
-> lambat lagi ni sempat..=)

Apa hadiahnya?? Mama kata akan buat 3 cabutan untuk 3 pemenang bertuah....

Hadiahnya simple aje, tapi Mama kata sweet jugakla....Sling bag cum make up purse untuk 3 orang pemenang.Harapnya pemenang-pemenang nanti sudi terima ye!
-> harap2 menang ekeke~

Apr 5, 2010

Alhamdulillah..menang Chibby Kun Shop March Giveaway

Saya ada join satu giveaway yang tamat semalam 4th April 2010..
Entry saya berkenaan giveaway ada di SINUN
Alhamdulillah, saya termasuk antara 3 orang yang bertuah untuk giveaway kelolaan Cik Ryn nih..
Teruja pula..
Rujuk SINI untuk bukti kemenangan..

Alhamdulillah..
Berjaya juga dapat hanger tuk shawl + teddy bear mobile strap yang cute tu..

Thanks Ryn.
InsyaAllah, lain kali memang saya akan join lagi giveaway awak~

Apr 4, 2010

✿CONTEST LELAKI MISTERI?????✿



jom beramai-ramai join CONTEST LELAKI MISTERI?????


1. Kenal lelaki kat gambar diatas ini?setelah digodek namanya E_QroMi hubungan sebagai follower sejati dan mungkin saudara awak

2. Buat N3 tentang CONTEST LELAKI MISTERI dan link ke N3 ini..
Letak banner jugak yer (banner sahaja) -->sudah

3.Jadik Follower Naufal N Nureen (blog ni la...) ~ sudah

4.Letak banner di sidebar ~ sudah

5.Add dalam bloglist anda ~sudah

6. Tinggalkan jejak (link N3) di ruangan komen (shoutbox tak diambil kira) ~sudah

♥TARIKH TUTUP: 15-APRIL-2010 ♥ ~sempat

Nak join jugak ke?
Klik BANNER atas nun..

Aqid's Birthday Giveaway

Create your own banner at mybannermaker.com!
Sempena birthday Aqid yang ke 2 pada 31 Mac 2010, kak syida jemput semua kawan2 bloggers untuk join contest ni. Bermula daripada 30 Mac 2010 hingga 18 April 2010. Hadiah-hadiah yang best menanti !

Syarat-syarat penyertaan :
1.Terbuka kepada semua bloggers. - layak
2.Wajib menjadi follower blog ini. -dah folo
3.Jangan lupa letakkan email+url kat comments menandakan korang dah join this giveaway. - sila rujuk kotak komen ye
4.Hanya 3 orang pemenang bertuah akan dipilih. -doa2 dapat
5.Pemenang akan diumumkan sebelum 30 April 2010. -orait

Good Luck to All!
klik BANNER tuk join

TERATAK KASIH ZIE FAUZI @@april_giveaway@@





Teratak Kasih Zie Fauzi buat @@april_giveaway@@..
Sayapun apa lagi join la kan..

SYARAT-SYARAT nya..

1. Follow blog den ni untuk mengetahui sebarang updated2 terbaru tentang giveaway ni. --> dah folo..
2. Tulis entry paling2 simple yang pernah anda buat dan nyatakan darimana anda tahu mengenai giveaway ni.--> dari @renim
3. Akhir sekali,tinggalkan

* jejak anda (link url entry)
* nama follower anda (kadang2 nama bahagian komen dan follower berbeza) -->noorafzan utm
* email (utk den hubungi sekiranya menang)... --> sila check
* Semua maklumat diatas tinggal di entry giveaway ni saja tau.. kalau tinggal di lain2 entry@shoutmix tidak akan dilayan.. --> orait..

ITU SAHAJA!!!!

OK, Jom join ramai2.
Klik SINI aje atas kat BANNER..

"KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH"




KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH
dibuat oleh
http://mama-danishsarah.blogspot.com

Puteri Mama Sarah Sedang Memandang mamanya yang sedang suruh dia pandang kamera dengan gaya menunjuk ke arah kamera yang di pegang ayahnya.

Jom masuk contest ni ramai2 kat SINI
Tarikh tutup 3/May/2010

Apr 3, 2010

Sekadar berkongsi keseronokan menang contest~

Alhamdulillah..
Bulan 3 saya telah menang 3 contest daripada berbelas contest yang saya join..
Nampak tak apa maksudnya?
Kena join banyak2 baru ada peluang nak menang..kot..
Tapi, apepun ia tetap bergantung kepada rezeki kita la kan..
Kalau dah rezeki kita dapat, memang dapat la..
Kalau dah bukan rezeki kita, usaha macam manapun tetap tak menang..

Pertama ialah Jackpot cikmin saya berjaya capture visitors yang ke 55555 pada 17hb/Mar di blog http://kasehabadi.blogspot.com/
Kini blog tu dah di take over oleh anak comel kesayangan Cikmin, Faheem Jr..
So sweet..~
Saya kongsikan kejayaan ni dalam blog utama saya..Klik SINI ok untuk keterangan lanjut..

Kedua ialah Contest kelolaan Perantau London untuk dapatkan poskad dari London.
Saya punya penyertaan di SINI..
Saya berjaya untuk menjadi antara blogger bertuah yang dapat poskad posted from London..
Hadiahpun telah saya terima pada 26/Mar dan reveal di SITU lak.

Ketiga pula saya menang contest di blog ini..
Giveaway Contest Bday blog Cik Fa..
Tapi saya reveal kemenangan di blog utama gak..
klik SINI pula yea untuk tahu lebih lanjut apa yang saya menang.
Menurut Cik Fa, hadiah dah di pos semalam.
mungkin isnin nanti dapatlah..
yippie~

Apr 2, 2010

"ATIQAH SWEET GIVEAWAY"


Atiqah telah membuat keputusan terbaik dengan menganjurkan giveaway ni..=)
Katanya sebab sunyi.
OK,Lepas ni meriah la dik non..

Sudahlah syarat-syaratnya sangat-sangat mudah!
Antara syarat2nya..

1. buat satu entri tentang giveaway ni..tajuknya mestilah "ATIQAH SWEET GIVEAWAY"

--> ok, dah buat yea..

2. di dalam entri tersebut, letak gambar di atas.. :-) kalau taknak letak pun takpe.. :-)

--> dah selamat diletakkan. siap letak kat sidebar.

3. kemudian, di dalam entri tersebut haruslah ada ayat di bawah:

"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"

--> sudah dimasukkan yea cik Atiqah..

4. kemudian, beritahu nama dan alamat blog @ entri di komen box saya.. :-)

--> ok ,berdesup pi komen kat blog awak.

hadiah ini hanya untuk 3 pemenang.. :-)
setiap pemenang akan menerima satu kotak yang mengandungi 9 biji coklat! :-)


tarikh penyertaan sehingga 9 APRIL 2010

..::bIRtHdaY gIvEaWay::..

Tadi rayau2 di blog MALAYSIA Giveaway..
Tiba2 tertarik pada giveaway by
:L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E:

Terus masuk blog beliau yang
mengadakan birthday giveaway
sempena birthday owner nye yg ke-24..
Dia cakap dia lahir dalam bulan 4..
So, samalah kita sis..
Saya 12hb nih genap 25 tahun..=)

so,here is the simple rule to be follow by us as bloggers:

1)jd follower blog :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: -> sudah.
2)add link :L:I:L:L:Y:S:H:O:P:P:E: kat bloglist anda -> sudah juga.
3)buat entry sesimple n sekreatif yg mungkin -> inilah entrynya
dan
jgn lupe letak link back,so ramai2 blh join..the more is merrier!! -> harus ada.. kat bawah sekali.
4)tggalkan komen kat entry ini shj.. utk lilly trace back ke blog anda.. -> orait
letak email skali ye.. utk memudahkan proses pghantaran hadiah jika anda trmenang nt..->done

Jom join ramai2.
Kalau berminat nak join sila ke SINI

Apr 1, 2010

Blogger Cantik award from Cik Fa

Salam..
blog contest saya ni dapat satu award..
Alhamdulillah daripada blog Cik Fa
Terima kasih Cik Fa coz sudi bagi saya award nih..=)

1. Thank & link the person that gave you the award :
Special thanks to Cik Fa
Saya pernah join giveaway beliau dan alhamdulillah menang~
tengah tunggu adiah =)

2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered andthink are fantastic
Since blog ni untuk contest aje, buleh tak saya skip yang ini.?

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
Malu lah~

4. State 7 things about yourself

  1. saya gila contest an giveaway. tak menang tak pe asal join..=)
  2. saya simple dalam banyak perkara lagi2 penampilan
  3. saya suka berblogging. Lagi suka blogging daripada FBing..
  4. sayang suka kucing..
  5. saya suka travel
  6. saya suka drive pagi2 masa jalan lengang
  7. saya suka tidur (minat yang kadang2 tak leh nak buat)

Mar 28, 2010

.: Chibby Kun Shop March Giveaway :.



Tadi jalan2 cari makan di blog MsiaGiveaway.
Teruja nak join contest Ryn nih sebab hadiahnya super menarik k..
Hanger shawl tu la yang paling menarik hati beta.
Teddy tu pun cute miut nampaknya..
Memang teruja I..=)

Ryn kata senang gila nak join giveaway nih.
Ikut je step kat bawah ni haaa.

1) Jadi follower blogshop ryn ni. - dah follow..


2) Copy paste je pitcha banner kat atas ni kat post korunk dan jgn lupa link ke post ini ye. -sonang ajo.dah link kan..


3) Buat post ringkas psl giveaway ryn ni kat blog korunk. Minta korunk tulis kat post korunk tu nasihat dan kata-kata semangat utk ryn memajukan & memperhebatkan lagi blogshop ryn ni. Segala kritikan dan saranan akan diterima dgn hati terbuka :) - saya tulis kat bawah ni..


Oleh kerana blogshop Ryn ni masih baru memang saya amat menggalakkan beliau tuk buat giveaway ni.
Cara ni memang berkesan tuk promote blogshop kepada ramai bloggers.
Kalau disertakan tutorial cara2 tuk memakai shawl yang cantik2, menarik2 lagi bagus sebab serta merta traffic akan up bila ada tutorial2 bagai kan..
Buat secara mingguan.
Minggu ni ajar cara lain..
Minggu depan ajar cara lain pula..
takpun bulanan la kalau tak larat..
Ok, semoga blogshop Ryn ni akan terus hidup dan berkembang maju.
Klaau dah kaya sok buatlah giveaway lagi dan lagi..
=)

4) Lepas dah buat post tu sila tinggalkan link blog korunk kat ruangan komen dibawah beserta nama & email okie! - siap!

Hanya 2 orang pemenang yang ryn cari dan pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah...hehe!
Tapi akan ada seorang pemenang misteri yang ryn akan pilih sendiri berdasarkan post korunk yang ringkas tetapi menarik hati ryn. Hadiahnya? Rahsia...tapi akan diberitahu nanti, okie!

Tarikh akhir giveaway ini ialah pada 4 April 2010!
- sempat lagi ok..=)

JOM PAKAT JOIN RAMAI2..

FabuLOVE Giveaway

This giveaway was made to celebrate sweet 27 birthday of CuteandYummy owner yang akan disambut a month from 22/Mar/2010.
Agak2 bila birthday beliau?
ahaha~



To celebrate her becoming birthday, She is offering her First ever FabuLOVE Giveaway at CuteandYummy to a lucky winner who leave sweet messages.

*Close up some of item *



MinMin the Bear Bear



Cards from CuteandYummy



BearBear Bookmark



Yarns ;)

And others - Cupcake Notebook, Crocheted Bag & Craft Book "Kraf Kertas" from Jasmine Her & Hazira Hamsah.

For a chance to win, pls do following:

1- This giveaway ONLY for followers.(Become follower if you are not) -done
2- Spread the word on your sidebar and in a post. (You can use on of my above picture.) -done
3- Add CuteandYummy's link in your blog list -done
4- Leave a message in my comment and pls also leave email address so I can find you -done

This giveaway will close on 21 April, 6 pm(KL time) and I will announce the winner on 22 April 2010.

1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG

Bersempena pembukaan BAZAR KERONGSANG (BK), dengan berbesar hati BK telah menjemput semua untuk menyertai 1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG di

Penyertaan dibuka kepada semua dengan 2 cara.

1) Bloggers
  • Buat entry berkenaan giveaway ini di blog masing2.. -dah buat
  • Menjadi Folower kepada BL =) -dah follow
  • Jangan lupa.. letakkan link entry 1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG di ruangan comment ini...-dah link
2) Email
  • Email kepada rakan-rakan anda mengenai 1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG dan jangan lupa CC kepada yana_maliana@yahoo.com

TARIKH TUTUP PENYERTAAN - 24 APRIL 2010
PENGUMUMAN PEMENANG - 25 APRIL 2010

Apa lagi kawan2..mari join ramai2..=)
Kalau nak join, klik je kat banner atas tuh k..
Saya guna cara pertama tu..

Mar 23, 2010

=giveway contest b'day blog cik fa=

blog cik fa ada buat contest sempena menyambut usia blog beliau akan menginjak ke 1 tahun pada 27Mac ni. Oleh kerna sempat lagi nak join, saya joinlah..hee~


kek aiskrim yang sedap

ok.. syarat2 contest
1. jadi follower blog cik fa. --> siap
2. Letak banner pada entry dan side bar. --> siap
3. buat entry tentang contest. --> siap
4. submit link entry kat ruang komen blog cik fa. --> check komen box k..=)

Tarikh tutup: 26 Mac 2010. <-- sempat lagi ni.. Tak percaya?? Jom terjah sini.

Mar 22, 2010

@RENIM GIVEAWAY



Tadi usyar2 blog ni tengok kat shoutbox ada komen dari zaikulim ajak join giveaway..
Bila tengok dan belek2 macam senang sahaja nak join..
So, apa lagi join la kan..
hehe~
meh terjah tengok apa yang senang sangat tu..
Contest ni di buat oleh Arenim..

Cara2 nak menjoin giveaway ni ialah:-

1. JADI FOLLOWER @RENIM'S GIVEAWAY... -> sudah
2. LETAK BANNER KAT ATAS NI LINKKAN KE GIVEAWAY INI... -> sudah, check ye..
3. BUAT ENTRY TENTANG @RENIM'S GIVEAWAY DALAM BLOG ANDA... -> inilah entry nya..=)
4. ADD @RENIM'S GIVEAWAY DALAM BLOG LIST ANDA... -> sudah, check bloglist ku.
5. NYATAKAN REFERRER ANDA... (ADE GIFT UTK REFFERER) -> ZaiKulim
6. SILA TINGGALKAN LINK ANDA PADA EMAIL SAYA (chokkelat26@yahoo.com)... -> check email yea..
7. RAJIN2KAN LAH KLIK NUFFNANG SAYA.... (*_~) -> hehe,baik..=)

TARIKH TUTUP:23.03.2010

Mar 13, 2010

1st Giveaway MAY'S PRE-LOVED

Sempena pembukaan kedai pre-loved, me nak buat giveaway la. Promo sket huhuhu.. hadiahnya x seberapa tapi boleh la guna untuk buat basahan ;p

Syarat2 1st Giveaway ini adalah :

  1. Jadi follower blog MAYLITTLEANGEL & MAY'S PRE-LOVED.-->done
  1. Letakkan banner ini di sidebar blog anda beserta link.-->donemayspreloved
  2. Tinggalkan komen pendek di post ini.-->done
  3. Setiap peserta akan diberikan nombor & pemenang dipilih oleh Random.org.
  4. Giveaway ini akan bermula hari ini & berakhir pada 15 Mac 2010 (Isnin) jam 1.00 petang.-->sempat
  5. Good luck! ;p

Hadiahnya?

patch

100th layout giveaway ~ Queen of the Crop!!!!

Saya join lagi satu giveaway menarik..
Saya jumpa blog ni tadi..
Macam menarik sangat..
Rajin kan dia..dah masuk ke 100 layout..


And now.... to celebrate HER 100th layout, SHE will giving these goodies away!!!!! These goodies have been in her stash for a while, and she realized that she won't use it so decided to give them away to one lucky reader. It is easy peesy to win this.. all you have to do is this..

1) Be a follower --> done!
2) Comment on this entry --> check it out!
3) Promote this giveaway at your blog! -->done

She will draw out the winner randomly on March 15, 2010!!!!! Good luck!!!!!



Wanna join? klik HERE

Sweet Craft 4 U 1st Giveaway


Ni adalah 1st giveaway dr SweetCraft4U..Giveaway ini bersempena their first anniversary pd tahun ini..
jom ramai2 meriahkn lagi giveaway ni dan doakan mereka bahagia n kekal hingga ke akhir hayat..
amin.. :)
saya sentiasa doakan kebahagiaan anda..

Untuk join giveaway ni mudah saja..cuma perlu..

1-Jadi follower sweetcraft4u.blogspot --> follow jgn tak follow..

2-Linkkan sweetcraft4u.blogspot kedalam blog list anda --> dah ada lam link

3-Buat satu pos @ entry dalam blog anda tentang Giveaway ini..jgn lupa letakkn skali gambar diatas dan linkkan ke entri giveaway ini --> sudah beres..

4-Last skali,jgn lupa tinggalkan jejak anda pd entry ini menandakan anda tlh join giveaway ini --> check comment box ye..

p/s: Hanya seorang pemenang akan dipilih oleh juri pilihan..

Hadiah yang menarik menanti anda yg terpilih.. :)

Tarikh Tutup Penyertaan : 14 March 2010 (our anniversary) --> sempat2

~TERIMA KASIH

March Contest!! Dapatkan Tudung Ika dengan PERCUMA beserta wang bernilai RM100!

Tadi saya pergi jalan2 cari contest..
Jalan punya jala nsaya jumpa la contest ni
Khazis Boutique yang buat..

Hadianya lumayan iaitu 2 tudung Ika beserta wang RM50 RM100 untuk 2 pemenang bertuah. Tudung Ika bernilai RM35 + RM100, anda berpeluang memenangi hadiah bernilai RM135. Menarik bukan?

Bagaimana caranya?
  1. jadi follower blogshop ini. --> yeah..dah follow~
  2. daftar akaun anda di www.khazisboutique.com (jangan risau, kami tidak akan menggunakan data anda untuk sebarang promosi. data anda hanya akan digunakan untuk menghantar hadiah sekiranya anda menjadi pemenang. sila gunakan nama penuh bagi memudahkan urusan)--> sudah register~
  3. letakkan banner contest* di blog anda dan linkkan ke http://khazisboutique.blogspot.com
  4. --> dah selamat banner di pasang
  5. PENTING: Email info@khazisboutique.com / sms 0125025244 untuk memaklumkan penyertaan anda. Jangan risau, tak perlu slogan atau karangan panjang, cukup sekadar..

Untuk Email

Tajuk email: contest march.

Kandungan email:
1.nama anda
2.link blog anda
Untuk SMS


sms nama penuh dan link blog anda. (nombor telefon anda tidak akan digunakan untuk sebarang promosi. kami menghormati privasi anda)

Penyertaan anda dikira lengkap hanya sekiranya anda selesaikan 4 steps di atas.
Sekiranya penyertaan anda lengkap, anda akan menerima email/sms balas memaklumkan nombor anda.
Nombor pemenang akan dipilih oleh random.org. pada 21 mac 2010.

*banner untuk diletakkan di blog anda (rujuk step 3).


Mudah bukan? Sertai sekarang!

Note: contest berakhir 20 March 2010.


Tudung yang manakah yang akan di’give-away’?


IKA-10 Pusing
IKA-Hitam Pusing

Mar 7, 2010

SARARISA GIVEAWAY 2010

Hari ini saya nak join lagi satu giveaway yeay..

Macam menarik je hadiahnya..
jom terjah..


Giveaway ni dianjurkan oleh Sararisa sempena dengan anniversary sara dan hubbynya yg ke-6 tahun..
Wahh..dah 6 tahun..Alhamdulillah..


syarat-syarat untuk giveaway ini....

  • add blog sararisa-craft ke dalam blog list dan jadi followernya --> dah..tq=)
  • copy gambar di atas, buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft --> dah buat..hehe~
  • tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entri ini sahaja--> dah tinggal komen.sila check..
  • tarikh tutup contest ini ialah 11 MAC 2010 pada pukul 8malam --> sempat

Ini pula hadiah-hadiah yang ditawarkan....
  • 60++fancy button
  • 1 set love sticker
  • 3 set wooden heart shape
  • 20pc satin flower
  • alphabet confetti
  • love confetti
  • flower shape sequin
  • 2 pc butterfly memo clip
  • 15pc assorted eva foam applique
  • lace border flower
  • 2pc love cross stitch
  • 1pc love applique
  • DAN JUGA HADIAH MISTERI MENANTI ANDA!!!
terima kasih.
Harap2 menang la..=)

Mar 6, 2010

Giveaway From New Zealand~




Sempena ulang tahun kelahiran Sis Nida pada 27 Februari, maka buat pertama kalinya aku ingin memberi sedikit cenderahati dari NZ kepada pembaca2@bloggers yang bertuah... (selalunya birthday girl yang dapat hadiah..ni kena bagi hadiah pulak..hehe).

Syaratnya:
  1. Perlulah@wajib menjadi followers blog ini. -->dah follow
  2. Letakkan blog ini dalam blog list anda. -->dah
  3. Kalau rajin buatlah entry dalam blog anda tentang "giveaway" ini, KALAU TAK BUAT PUN TIDAK MENGAPA. -->dah
  4. Perlulah@wajib meletakkan banner di atas di sidebar blog anda (di'link'kan ke blog ini). -->dah
  5. Tinggalkan komen dalam entry ini yang menyatakan anda berminat untuk menyertainya. -->dah
  6. Tiga cabutan bertuah akan dilakukan. -->harap saya antaranya..=)
  7. Tarikh tutup 15 Mac 2010. -->sempat
Mereka yang bertuah akan menerima ketiga-tiga souvenir di bawah:



p/s: Bagi mereka yang baru kali pertama terjah ke blog ini, blog ini adalah sekadar catatan pengalaman kami dirantauan, berkongsi maklumat dan suka duka dalam meniti perjalanan sebagai anak rantau. -->saya baru..huhu~

Nota kaki saya : harap2 boleh menang..kuikui~